TD SYNNEX urychlí přístup partnerů k AI s pomocí platformy IBM watsonx

Praha, 24. června 2024 – Společnost TD SYNNEX spustila program IBM® watsonx™ Gold 100, jehož cílem je získat po celém světě 100 IBM partnerů a podpořit jejích růst až do úrovně Gold. Program přitom zahrnuje kombinaci moderních AI technologií, včetně platformy IBM watsonx, s expertními službami TD SYNNEX.

Cílem programu je posílit schopnosti partnerů v oblasti umělé inteligence prostřednictvím školení, obchodního plánování, podpory prodeje, marketingu, poradenství i přístupu k odborným a technickým zdrojům. Iniciativa si mimo jiné klade za cíl snížit nepoměr mezi firmami, které v oblasti AI chtějí podnikat, a těmi, které skutečně do AI byznysu nastoupí. Podle zprávy TD SYNNEX Direction of Technology Report se počet partnerů, kteří plánují nabízet řešení AI, celosvětově zvýšil o 625 % během jediného roku. Nicméně, podle jiné studie od IDC, až 80 % partnerů potenciál AI nevyužije, protože nedokážou identifikovat okamžité příležitosti relevantní pro jejich obchodní profil.

„Chceme zákazníkům usnadnit cestu k využití umělé inteligence a pomoci jim se v těchto nových technologiích lépe orientovat. Díky partnerství s TD SYNNEX mohou v rámci programu Gold 100 podstatně urychlit svůj přístup k těm nejlepším zdrojům a technologiím IBM watsonx,“ uvedl Martin Janeček, IBM business unit manager v TD SYNNEX.

Společná iniciativa TD SYNNEX a IBM je součástí rozsáhlého programu Destination AI, který zahrnuje komplexní sadu služeb a řešení v oblasti umělé inteligence od více než 40 vendorů, s nimiž TD SYNNEX spolupracuje.

„Destination AI pomáhá partnerům využít obrovský potenciál růstu, který je spojen s AI, včetně příležitostí, které přináší platforma IBM watsonx," řekl Sergio Farache, výkonný viceprezident, Strategy and Global Technology Business v TD SYNNEX.

Program IBM® watsonx™ Gold 100 mimo jiné zahrnuje:

• Podporu a školení partnerů v oblasti AI, které jim umožní plné nasazení systému watsonx;
  • Exkluzivní přístup ke klíčovým zdrojům IBM;
  • Robustní use case knihovnu a strategické marketingové poradenství TD SYNNEX;
  • Odborné služby a předprodejní podporu včetně specializovaných týmů TD SYNNEX watsonx a přístupu k odborným technickým zdrojům IBM;
  • Předváděcí akce, přístup k TD SYNNEX Center of Excellence a přístup k výukovým a předváděcím prostředím IBM na IBM Cloud.

V rámci spolupráce zřídí ještě v letošním roce TD SYNNEX v Severní Americe a Evropě čtyři specializovaná Centers of Excellence IBM watsonx, kde si partneři budou moci vyzkoušet „proof of concept“ watsonx a získat další individuální podporu.

Platforma IBM watsonx zahrnuje tři základní komponenty, watsonx.ai™, watsonx.data™ a watsonx.governance™, které umožňují přizpůsobit AI řešení potřebám konkrétního zákazníka. Zahrnuje také AI asistenty pro automatizaci pracovních postupů a rychlou implementaci (IBM watsonx Assistant™, IBM watsonx Code Assistant™ a IBM watsonx Orchestrate™).

Další informace o IBM watsonx Gold 100 najdete na: site.tdsynnex.com/watsonx.

TD SYNNEX (NYSE: SNX) je předním globálním distributorem a agregátorem řešení pro ekosystém IT. Jsme inovativní partner, který pomáhá více než 150 000 zákazníkům ve více než 100 zemích maximalizovat hodnotu investic do technologií, prokazovat obchodní výsledky a otevírat růstové příležitosti. Společnost se sídlem v Clearwateru na Floridě a ve Fremontu v Kalifornii zaměstnává přibližně 23 500 pracovníků, kteří se věnují spojování podmanivých IT produktů, služeb a řešení od více než 1 500 nejlepších dodavatelů technologií ve své třídě. Naše portfolio edge-to-cloud je ukotveno v dynamicky rostoucích technologických segmentech, včetně cloudu, kybernetické bezpečnosti, big data/analytiky, IoT, mobility a modelu „everything as a service“. Společnost TD SYNNEX se zavázala sloužit zákazníkům a komunitám. Věříme, že můžeme mít pozitivní dopad na obyvatele a naši planetu, protože záměrně jednáme jako zodpovědný člen společnosti. Usilujeme o to, abychom byli rozmanitým a inkluzivním zaměstnavatelem s příležitostmi pro talenty napříč IT ekosystémem. Pro více informací navštivte www.TDSYNNEX.com, nebo nás sledujte na sociálních sítích Twitter, LinkedIn, Facebook a Instagram.